Een leuk uitje met een doel

Een bedrijfsuitje, vaak is dit een gezellig dag en/of avond samen met je collega’s. Behalve vermaak alleen hebben dit soort uitjes vaak ook een positieve invloed op de onderlinge samenwerking. Ook is het een goede manier om elkaar wat beter te leren kennen en onderlinge banden te versterken.

Wie gaat het uitje organiseren?

Het kan zijn dat de grote baas dit het graag zelf doet. Een andere mogelijkheid is om steeds verschillende mensen de organisatie in handen te geven. Door elk jaar een ander groepje mensen hieraan te laten werken creëer je vanzelf de nodige variatie.

Wat gaan we doen?

Een (jaarlijks) terugkerend vraagstuk. Belangrijk hierbij is de doelgroep. Gaat het een om een actieve groep jonge mensen of is er sprake van een ouder team? Misschien bestaat de club uit een mengelmoes hiervan. Met een traditioneel uitje schiet je meestal wel in de roos. Lekker ergens een hapje eten vinden de meeste mensen erg gezellig. Vind je dit te saai dan is het te overwegen een workshop te gaan doen. Vaak zijn dit soort dingen voor iedereen goed te doen. Nadeel van wat actievere uitstapjes is dat deze niet bij iedereen in de smaak vallen. Je collega die totaal niet van sporten houdt zal niet blij worden van een hindernisbaan. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de verschillende soorten mensen die mee zullen gaan.

Voorpret en napret

Naarmate de gekozen datum dichterbij komt, zal er steeds meer gepraat worden over het uitje. Misschien verheugen mensen zich erop of zijn ze nieuwsgierig naar hoe de dag zal verlopen. Al met al kan alleen dit al een hoop plezier opleveren. Op de dag zelf is het leuk om foto’s te maken. Deze kunnen bijvoorbeeld opgehangen worden in de lunchruimte op het werk. Op deze manier is het mogelijk nog wat extra na te genieten.

Eindeloze mogelijkheden

Er zijn zoveel leuke uitjes te vinden dat het er teveel zijn om op te noemen. Een bedrijfsuitje in Breda is leuk om te doen. Ter inspiratie zetten we er een aantal op een rijtje:

  • Een etentje
  • Workshop dansen
  • Een avondje borrelen
  • Gezamenlijk koken
  • Een dag naar een pretpark
  • Solex rijden
  • Een weekendje weg

Er bestaan zelfs bedrijven die zich helemaal richten op het organiseren van uitstapjes met het bedrijf. Waar je ook voor kiest, zet je mooiste hoed op en maak er een gezellig dag van!